Heipä hei pitkästä aikaa!

Te varmaankin ihmettelette, kun on vuosi vierähtänyt eikä tällä palstalla ole tapahtunut mitään. Se johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että minä olen ollut todella väsynyt ja tuntui, että kaikki aiheet on käsitelty, eikä minulla ole enää mitään annettavaa.
Nyt on kuitenkin taas valoa näkyvissä ja tuntuu asiaakin riittävän, kiitos Satu-ystävämme!

Vuoden ensimmäinen neljännes on mennyt melkein vanhan kaavan mukaan.
Tammikuussa, 25.1. kokoonnuttiin hallituksen kanssa Vapriikin Torppaan suunnittelemaan vuoden ohjelmaa ja varsinkin vuosikokousta, joka pidettäisiin helmikuussa. On tosi kiva todeta, että hallitus oli taaskin melkein 100%:sti paikalla ja lisäksi vielä olivat toimikuntien jäsenet paikalla.
Näin aktiivisen "porukan" kanssa on ilo toimia. Kokouksessa saatiinkin valmiiksi toimintakertomus ja tietysti tärkein kaikesta toimintasuunnitelma vuodelle 2017.

Helmikuussa pidettiin vuosikokous tänä vuonna taas vanhassa tutussa paikassamme Vapriikin Torpassa.
Puheenjohtajana toimi pyynnöstämme LC-Anjalankosken Jarmo Lehtomäki sihteerinä toimi seuramme sihteeri Kirsi-Maria Henttonen.
Kokouksen alussa muistettiin kukkasin kuluneena vuonna merkkipäiviään viettäneitä, toimintaamme erityisen paljon osallistuneita jäseniämme, joita olivat; Jorma Vahla, Lea Mäkinen, Marja Kantell, Jouni Kantell sekä Marjatta Latva. Hän on aikoinaan, silloin kun on vielä kyennyt, osallistunut todella paljon! Varsinkin retkillä hän oli aina mukana ja jo ensimmäisen Puutarhayhdistyksenkin aikana.
Selostus kokouksesta on julkaistu Keskilaaksossa!

Maaliskuussa meillä oli sitten taas Kuusankosken Puutarhayhdistyksen kanssa yhteinen Suuri Puutarhailta! Tilaisuus oli Kouvolassa Kouvola-talon Simelius-salissa ke 29.3. alkaen klo 17.30
Siis klo 17.30 alkoi myynti ja maistiaiset varsinaisen esitelmäosuuden alkaessa vasta klo 18.30. Illan aihe oli "Keittiöpuutarha ja luonnonmukainen lavaviljely".
Luennoitsijana oli Luomupuutarhuri Suvi Lehtonen, joka on tuttu Kotipuutarha-lehdestä sekä TV-ohjelmista. Hän on myöskin osallistunut "LAVATARHURI"-nimisen kirjan kirjoittamiseen.
Esitys oli mielenkiintoinen; se kertoi jokseenkin tyhjentävästi lavaviljelyn nikseistä ja nimenomaan luonnonmukaisen eli luomuviljelyn.
Tilaisuuden alkuun oli varattu tunti erilaisten aiheeseen liittyvien asioiden myyntiin ja esittelyyn sekä maistiaisiin.
Juha Peltosen Puutarhalla oli myynnissä hyötykasvien taimia ja pelargonioiden pistokkaita. Kuusankosken Viherpiste möi aiheeseen liittyviä siemeniä ja kokki sekä puutarhuri Virpi Petäjämäki esitteli ja jakoi maistiaisa sekä möi oman puutarhansa kasveista valmistettuja tuotteita, kuten mausteita kastikkeita, hilloja ym. ym. Arpoja myimme me ja hyvin myytiinkin. Rahaa tuli 228€, joten suuret kiitokset kaikille voittojen lahjoittajille sekä arpojen myyjille ja ostajille!

Ilta oli erittäin onnistunut. Väkeä oli varovaisenkin arvion mukaan n. 220-230 henkeä!
Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti kiitos täältä meiltä asti tulleille jäsenillemme sekä heille, jotka eivät ainakaan vielä ole jäseniämme, mutta ehkä tulevaisuudessa sitten ovat.

Huhtikuussa menemme Puutarhaliiton vuosikokokoukseen Helsinkiin sekä Kevätmessuille, jotka nekin ovat Helsingissä.
Toukokuussa on Kasvienvaihto, -myynti ja lahjoituspäivä Anjalssa, tänä vuonna Vapriikin tiloissa. Kesäkuussa Anjalankoski Viheriöi tapahtuma lauantaina 10.6. Ranta-Pukin Kievarimueolla Anjaalssa.

Maire