Pekka Hyvä!

Tekisi mieli sanoa, että surulla ilmoitamme, mutta en nyt kuitenkaan sano niin, vaan että kaihoisin mielin toteamme, että Pekka-ystävämme on päättänyt luopua hallituksemme jäsenyydestä tällä päivämäärällä.

Jo viime vuonna hän olisi ollut valmis luopumaan, mutta suostuttelimme hänet jatkamaan tähän tämän vuotiseen erovuoroisuuteensa asti.

Pekka vetosi eroamisasiassa ikäänsä ja ymmärrämme sen täysin. Tosi pitkä on hänen taipaleensa ollut Puutarhaseurassa.

Jo ns. "edesmenneen" Inkeroisten seudun Puutarhayhdistyksen aikana hän oli mukana toiminnassa ja varsinkin pihakilpailujen toimikunnassa ja toimi erittäin ansiokkaasti. Monet palkitut ja ei palkitut pihojen omistajat saivat häneltä arvokkaita tietoja varsinkin hedelmäpuiden ja perennojen hoidossa ja lisäämisessä.

Vihertyöryhmä, jonka kaupunginhallitus oli asettanut ja johon kaupunginpuutarhuri Kuukka oli määrätty kokoonkutsujaksi sekä jäsenten nimeäjäksi, jatkoi toimintaansa aina Kouvolaan liittymiseen asti. Ryhmä koostui pääosin uuden, vasta perustetun Anjalankosken Puutarhaseuran jäsenistä, joiden tehtävänä oli palkita kauniit ja hyvinhoidetut pihat koko kaupungin alueelta. Tässä ryhmässä Pekka toimi ns. asiantuntijajäsenenä, jonka tietämyksestä oli suurta hyötyä. Hänen tietonsa ja taitonsa olivat ammattilaistasoa ellei enemmänkin - joskus tuntui kuin tutkija olisi puhunut.

Hallituksessa Pekka on toiminut koko uuden Puutarhaseuran ajan ja voidaan sanoa, että hänen tietämyksensä asioista ja kasveista on hyvin laaja, huomattavasti laajempi kuin yleensä kotipuutarhureilla. Hän on jo vuosia harrastanut viinirypäleiden viljelyä avomaalla ja kasvattanut puutarhassaan kaikenlaisia, harvinaisiakin hyöty- ja koristekasveja. Hän on myöskin eräänlainen "tietopankki" meille muille asianharrastajille. Esimerkkinä voin mainita, että kun paikallislehti kyseli minulta "Mikä on Inkeroisten Kuulasmarja", kehotin kääntymään puutarhaneuvos Anssi Krannilan puoleen, kunnes muistin, että Pekka saattaisi siitä tietää ja enemmän tiesikin kuin Krannila.

Pekan osallistuminen kokouksiin ja tapahtumiin on ollut lähes 100 prosenttista, jonka lisäksi hän on tehnyt omia tutkimuksiaan ja tutkimusretkiään, joiden tulokset hän on auliisti jakanut meille muille, kertonut mielenkiintoisista paikoista, missä voisimme vierailla jne. Näistä asioista ja pitkäaikaisesta uskollisuudesta seuraamme kohtaan onkin hänelle tällä päivämäärällä myönnetty kunniajäsenen arvo.

Sinä Pekka olet ensimmäinen kunniajäsenemme ja näiden kukkien ja kunniakirjan lisäksi vapautamme Sinut jäsenmaksusta.

Toivomme kuitenkin, että niin kauan kuin suinkin jaksat, käyt tapahtumissamme ja kokouksissamme, ja jotta et meitä unohtaisi, niin tulemme kutsumaan sinut joka kerta erikseen.

Kiitos Sinulle näistä melkein ihmisiän kestäneistä toiminnan vuosista ja vihreää ja vireää tulevaisuutta Sinulle ja Leenalle sekä puutarhallesi.

Takaisin