Kts.Tapahtumakalenteri

 

Anjalankosken Puutarhaseura ry toimii Kymenlaaksossa, Kouvolan kaupungissa, entisen Anjalankosken alueella.
Seuran tarkoituksena on puutarhakulttuurin ylläpitäminen ja varsinkin kotipuutarhojen kaikinpuolinen kehittäminen paikkakunnalla.
Seura järjestää esitelmä- ja neuvontatilaisuuksia, kokouksia, retkiä ja tarvittaessa kursseja ja näyttelyitä.
Seura tekee yhteistyötä Kouvolan kaupungin, Kuusankosken Puutarhayhdistyksen ja Kouvolan seudun puutarhaseuran kanssa.
Esimerkkinä yhteityöstä voidaan mainita "Meidän oma piha"-kilpailu kesällä 2010.
Seura on perustettu vuonna 1999 ja tällä hetkellä jäseniä on 121.

Rakkaat Puutarhaseuralaiset!

Jätettyäni Anjalankosken Puutarhaseuran puheenjohtajan tehtävät kevättalvella Satu Heinoselle, haluan kiittää niistä kymmenistä vuosista, joiden aikana olen ollut ensin Inkeroistenseudun Puutarhayhdistyksen ja sittemmin Anjalankosken Puutarhaseuran erilaisissa tehtävissä.

Puutarhayhdistyksessä tein sihteerin tehtäviä 32 vuotta ja yhden vuoden olin puheenjohtajana. Puutarhaseurasssa olen ollut kaikkiaan 19 vuotta ensin varapuheenjohtajana ja loput puheenjohtajana.

Ihan kokonaan en ole vielä Seuraa jättänyt, vaan lupauduin olemaan hallituksessa yhden kaksivuotiskauden.

Kaikki nämä kymmenet vuodet ovat olleet minulle valtava oppimisen paikka. Oman ammattini kautta pääsin jopa valtakunnallisen Puutarhaliiton hallitukseen, jossa olin neljä vuotta aina eläköitymiseeni asti. Siitä ajasta hyötyivät sekä oma yritykseni, Puutarhaseura ja tietenkin koko Suomen kukkakauppiaat, joiden edustaja siellä varsinaisesti olin.

Työtä on ollut paljon, mutta kuitenkin olen sitä mieltä, että olen saanut paljon enemmän kuin olen menettänyt. Kaikkea oppimaani olen myöskin jakanut ympärilleni niin paljon kuin olen ehtinyt, ymmärtänyt ja jaksanut.

Suurta kiitolisuutta tunnen kaikkia niitä lukuisia Puutarhaseuran ja sen edeltäjänkin toimihenkilöitä kohtaan. On ollut helppo johtaa järjestöä, jonka halitukseen on ollut tulossa enemmän väkeä kuin säännöt ovat sallineet. Työhön ei ole tarvinnut ketään määrätä, vaan vapaaehtoisesti on ryhdytty toimeen, on se sitten ollut tuttua tai ihan uutta toimintaa. Olen saanut näistä henkilöistä myöskin ystäviä, joiden kanssa ystävyys on jatkunut vuosikymmeniä ja jatkuu edelleen.

Yhdessä olemme tehneet Anjalankosken Puutarhaseurasta sen, mikä se nyt on; yksi vireimmistä ja toimivimmista harrastelijoista koostuvista Puutarhaseuroista Kymenlaaksossa. Ottaessani puheenjohtajuuden vastaan, meitä oli 40 jäsentä. Nyt jättäesäni sen meitä oli 120. Olimme saavuttaneet Kuusankosken Puutarhayhdistyksen jäsenmäärässä.
Toivottavasti sama linja jatkuu.

Seutukuntamme asukkaat haluavat pitää pihansa ja puutarhansa kunnossa itsensä ja lähimmäistensä iloksi. Toivon sydämeni pohjasta kaikkea hyvää nuorelle, uudelle puheenjohtajallemme Satu Heinoselle. On hyvä, että tulee uutta tuoretta "verta" toimintaan. Tulen tukemaan häntä niin kauan kuin pystyn ja hän sitä haluaa.

Isäni kauppapuutarhuri Matti Naakka, joka sivumennen sanoen oli Inkeroisten seudun puutarhayhdistyksen perustajia, ystävystyi aikoinaan kouvolalaisen kirjailijan Unto Seppäsen kanssa ja Seppänen on kerran vieraillessaan täällä kirjoittanut isälleni seuraavan tekstin:
"Kukka valaisee usein paremmin kuin lyhty!"

Olen samaa mieltä hänen kanssaan ja toivonkin kukkien valaisevan myöskin Puutarhaseuran ja sen jäsenten tietä hamaan tulevaisuuteen!

Anjalassa 25.6.2018 Maire Huttunen

 

Anjalankosken Puutarhaseura myös Facebookissa

Meidän oma piha -pihakilpailu 2018

'Meidän oma piha' -pihakilpailun 2017 palkitut
'Meidän oma piha' -pihakilpailun 2016 palkitut
'Meidän oma piha' -pihakilpailun 2015 palkitut ja ilmoittautuneet
'Meidän oma piha' -pihakilpailun 2014 palkitut
'Meidän oma piha' -pihakilpailu 2013
'Meidän oma piha' -pihakilpailun 2012 palkitut
'Meidän oma piha' -pihakilpailun 2011 palkitut

 

Kunniajäsen Maire Huttunen

Jäsentarjous

 

Ilmainen www-laskuri


Kävijälaskuri on perustettu 11.2.2011

© Tuulimyllynlämmittäjä Olli Hytönen 2011, Gremmenin tähtijoukot,| Kotisivutila: Webhotelli.fi, Lisää sivusto suosikeihin, Päivitä etusivu